>

четвер, 30 червня 2016 р.

Опале листя – корисне і потрібне!

Наприкінці травня стали відомі результати конкурсу на підтримання локальної ініціативи, який проходив для учасників проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування». Організаторами конкурсу виступили громадські організації - Громадські ініціативи України, Товариство Лева, Наше Поділля та польською фундацією «Навчання для демократії». Однією з переможниць стала ініціатива проект міста Вознесенська – «Опале листя – корисне і потрібне!».
Ініціатива буде реалізована протягом червня – жовтня 2016 року. Метою реалізації ініціативи є зменшити кількість спалювань листя в місті, тим самим зменшити шкідливий вплив на екологію та здоров'я мешканців.  Завданням ініціативи є:
  1. Донести до зацікавлених сторін інформацію про можливі шляхи безпечної утилізації опалого листя.
  2. Залучити громаду міста до впровадження екологічно дружніх форм утилізації опалого листя.
  3. Сформувати у людей культуру поводження з опалим листям - безпечна утилізація та компостування.
У ході реалізації проекту буде організовано  круглі столи з цільовими аудиторіями – органами самоорганізації населення, об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, керівниками комунальних закладів міста та мешканцями приватного сектору. Тематикою для круглих столів є обговорення можливих безпечних  шляхів утилізації листя восени, а також впровадження компостування листя.
У серпні ініціативною групою буде оголошений конкурс проектів на створення 4 малих архітектурних форм, у яких листя буде перетворюватись на компост, такі собі, компостні ящики.
Результатами ініціативи мають стати, менший негативний вплив на екологію від спалювання листя, мешканці зможуть ефективно та безпечно утилізувати опале листя, ще й отримувати з нього компост, а також менше ресурсу буде витрачено на вивіз листя на полігон комунальними службами міста.
Це проблема не чиясь, це проблема наша з Вами, і ми можемо вирішити її дешево і самостійно. Долучайтесь до круглих столів, подавайте не складні заявки на конкурс проектів. Наша сила в єдності! Більш детальну інформацію Ви можете дізнатись за телефонами: 0997251280 - Алексєєв Іван, 0958941172 - Заворотченко Олена

Заворотченко Олена, учасниця проекту “Сильні місцеві громади –
ключ до успіху реформи місцевого самоврядування”, член ініціативної групи.

Немає коментарів:

Дописати коментар