>

понеділок, 27 листопада 2017 р.

Вознесенці  у фіналі освітнього проекту «Відкривай Україну»

8-12 листопада в м. Київ у дитячому таборі «Двіжок» відбувся  фінал гейміфікованого освітнього проекту «Відкривай Україну». Миколаївську бласть  представляла  команда школярів Вознесенської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 «ПІК: позитивні, ініціативні, креативні», де  виборювала  право отримати грант на реалізацію свого проекту.



«Відкривай Україну» – це освітній проект для підлітків 7-11 класів, з малих міст України, де вони навчаються втілювати свої ідеї та задуми, змінюючи школи, міста та всю Україну. Нагадаємо, що представляти інтереси своєї області  могла лише одна команда (9 осіб та вчитель-модератор, якого обирали самі ж діти).
Склад команди «ПІК»:
Круглицька Лоліта – 11-А клас,
Кузевич Марина – 11-А клас,
Раюл Дар’я -11-А клас,
Кернасовська Кристіна -11-А клас,
Доля Олександра – 10-А клас,
Гусанова Наталя - 10-А клас,
Самосьонок Альона – 10-Б клас,
Пітел Міхаела – 10-Б клас,
Величко Мілена – випусниця 2017 року,
Дикусар М.О.- учитель – модератор.


Участь команди стала можлива за підтримки міського голови Лукова В.Д., депутатського корпусу Вознесенської міської ради  і, звичайно, начальника управління освіти Кисільової С.В., які опікувалися нашою командою, за що ВАМ шановні велика подяка і вдячність.
Також хочемо висловити подяку за допомогу у підготовці до Конкурсу громадській організації «Агентство економічного розвитку» в особі Аверкова Сергія та волонтера Корпусу Миру Комачо Девіда.
Хочеться зазначити, що завдяки ініціативи голови правління громадської організації «Наше місто» Івана Алексєєва стало можливим проведення 1 етапу  даного проекту у місті Вознесенськ. Дякуємо всім ВАМ за сприяння участі команди «ПІК» у фіналі освітнього проекту «Відкривай Україну» та далекоглядність у пріоритетності освіти в регіоні.
Фінал проекту  відзначився 4-х денним інтерактивним навчальним інтенсивом з проектного менеджменту. Значимість цього Конкурсу була підкреслена почесними гостями: радник міністра освіти і науки України  Іванна Коберник, начальник департаменту правового забезпечення міністерства освіти і науки України Олександр Сич.
Усі команди  були розділені на три групи, наша команда потрапила до групи «С»,  у якій і розгорнулася найбільш напружена боротьба.  Після приїзду діти та вчитель – модератор  були розділені, адже на кожного очікувала своя програма. Навіть проживали вони в окремих місцях, а зустрілись тільки під час фінальної презентації.




Для учасників фіналу проекту «Відкривай Україну» проводилися конкурсні випробування  з проектування, оцінювання відбувалося протягом 3-х днів.
За підсумками першого дня команда «ПІК» була на 8 місці, другого дня – на 3 місці, третього дня – на 1 місці. Як зізналися школярі, спати їм доводилось по 3–4 години на добу, адже постійно тривала напружена робота над презентацією і підготовкою до захисту пректу, у якій команди розповідали свої ідеї та способи їх втілення.
Загальний результат нашої команди 4 місце у своїй групі та 7місце  загальне серед 25 команд з усієї України.  Це добрий результат, адже досвіду роботи такого рівня у нас ще не було.
Нагородження команд відбувалося на «Концерті – презентації. Ідентифікація» 12 листопада в кращому нічному клубі м. Києва «Стерео Плаз», де на учасників очікував неймовірний сюрприз – грандіозний концерт за участю топових українських музикантів.










На жаль, ми не змогли отримати  грант на  реалізацію проекту в нашому  місті. Але ми здобули неоціненний досвід , набули практичних навичок , і саме головне – тепер маємо друзів у різних куточках нашої держави. І я , як модератор команди, хочу сказати вам: «Команда «ПІК» – ви гордість не тільки нашої школи, міста та області, а й усієї України»!

Заступник директора з ВР
Вознесенськї ЗОШ І-ІІІ ст.

Дикусар М.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар