>

четвер, 8 серпня 2024 р.

Вода – один із найголовніших ресурсів

 

Що може бути кращим за ковток прохолодної води в сорокаградусну спеку? Кожній людині відоме відчуття спраги. А в умовах степу України це знайти якісну воду стає все важче.

Уже майже рік наша громадська організація займається вирішенням проблеми доступу мешканців Вознесенської громади до якісної джерельної води. Хоч і не швидко, але ми просуваємося вперед. Спершу ми виявляли джерела, які є в нашій громаді та робили скринінг води в ній за восьми показниками. Організовували круглі столи та фокус-групи, щоб привернути увагу громадськості та влади до цієї проблеми. Шукали фінансування для реалізації більш професійного аналізу та моніторингу якості води в джерелах. І нам це вдалося!

Із 1 серпня ми розпочинаємо реалізовувати проект, який отримав фінансову підтримку від чеської неурядової організації NESEHNUTI у рамках Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. За декілька місяців маємо отримати головний результат – сайт, який інформуватиме громаду про якість води. Для визначення якості проведемо професійний аналіз, залучивши офіційні служби, а  також придбаємо аналізатор якості води, завдяки якому будемо проводити постійний моніторинг.


Також серед завдань проекту є об’єднання активних мешканців в єдину команду для вирішення цієї важливої проблеми. То ж долучайтесь до нашої команди.

Разом зможемо зробити більше і краще!