>

вівторок, 12 квітня 2016 р.

Свято миру, сім’ї, весни, свято життя!

9 квітня вся Україна та деякі країни світі, а також і Вознесенці стали учасниками міжнародної ініціативи «Дерева Миру» «Trees of Peace». Засновник проекту Лілія Ткаченко, яка є головою громадської організації "Українські Креативні Реформатори. 
У лютому цього року було проведено відбір координаторів з більшості міст України, які протягом тижня проходили навчання в Майстерні екологічного громадського активіста (МЕГА) та розробляли свій план проведення заходів.
У Вознесенську координатором ініціативи став я – Іван Алексєєв – голова Вознесенської міської громадської організації «Наше місто». Ми відновили діяльність організації у 2012 році та поступово навчаємось працювати у громадському секторі. Дерева миру – це наш четвертий проект. Партнером в організації та проведені проекту стала більш досвідчена громадської організації «Агентство економічного розвитку».
За нашим задумом сім’ї, які зібрались для участі, реєструвалися та отримували, незвичайні гроші – ЕКО, а за необхідності – ще й саджанець (дуб, клен, ясен або каштан). Висадивши дерево отримані ЕКО можна було витратити на товар, який продавали на ярмарку. Деякі товари продавці продавали за ЕКО, а деякі за гривні. У свою чергу, продавці, змагалися за 8 абонементів на разове відвідування басейну усією сім’єю, що нам надав ФОК «Водограй». Дякуючи приватним підприємцям міста, ми вручили ще 70 одноосібних квитків у басейн для учасників ярмарки. Для того, щоб визначити хто отримає їх, учасники реєстрували свій ЕКО-виторг, після чого відбулося нагородження учасників та переможців.
У рамках ініціативи всі бажаючі мали можливість сфотографуватись з плакатом «Вознесенськ саджає дерева миру». Фото ми завантажимо на карту світу, що знаходиться на сайті організаторів.
Ми дуже вдячні за надані саджанці Чеканову Олександру Олексійовичу – директору Вознесенського лісового господарства, Потоцькому Володимиру Михайловичу – директору Вознесенської ЗОШ №4. За їх впідготовку та доставку Сергієнку Володимиру Євгеновичу – начальнику Вознесенського міжрайонного управління водного господарства, Путієнку Сергію Павловичу – директору Вознесенського професійного ліцею.
Вдячні Михайлову Олександру Яковичу, який залюбки погодився провести відеозйомку нашого заходу.
За активну підтримку дякуємо учнівським та педагогічним колективам шкіл міста.
За сприяння в підготовці заходу вдячні заступникам міського голови Сербенюк Наталії Миколаївні, Сметані Юрію Олександровичу та начальнику Управління освіти Кисільовій Світлані Вікторівні.
Також ми вдячні директору Вознесенського професійного аграрного ліцею – Бабаєвій Ірині Вікторівні, яка забезпечила проведення майстер-класу з висадження дерева, який показував майстер виробничого навчання Цимбалюк Михайло Михайлович.
Найбільше ми вдячні, звичайно, усім батькам, сім’ям, які почали робити наш парк кращим. Висаджено близько 200 дерев! 
Вдячні всім небайдужим за участь у висаджувані "Дерев миру" у Вознесенську! Ви, однозначно, найкращі! Але ще кращі ми будемо, якщо не забудемо про наші дерева. Закликаємо вас ВИРОСТИТИ свої дерева. Нехай ростуть на радість усім дітям!
Приходьте щосуботи, щоб полити своє дерево! Огородіть дерево, щоб його ніхто не пошкодив! Підвяжіть дерево, щоб воно виросло рівненьким! Встановіть табличку Вашого сімейного дерева, щоб залишилась пам’ять! У подальшому ми зможемо зробити їх однаковими і гарними.
Ще раз дуже дякуємо за активність та небайдужість!
Разом ми зможемо усе!

                                                           Іван Алексєєв, голова правління ВМГО «Наше місто»

P.S. Посилання на фото заходу... 






понеділок, 11 квітня 2016 р.

Голова Вознесенської міської громадської організації "Наше місто" долучиться до державної атестації Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, яка відбудеться з 11 до 29 квітня 2016 року. Для того, щоб краще вивчити питання: "Роль навчального закладу у житті територіальної громади та його суспільна оцінка батьківською громадськістю, громадськими об’єднаннями.", просимо мешканців міста взяти участь в онлайн-опитуванні "Державна атестація Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості - оцінка громадськістю".
Вдячні всім небайдужим за участь у висаджувані "Дерев миру" у Вознесенську! 
Ви, однозначно, найкращі! Але ще кращі ми будемо, якщо не забудемо про наші дерева. Закликаємо вас ВИРОСТИТИ свої дерева. Нехай ростуть на радість усім дітям!
Через декілька днів ми завантажимо фото. Слідкуйте, забирайте свої світлини.

Ще раз дуже дякуємо за активність та небайдужість! 

Разом ми зможемо усе!

вівторок, 5 квітня 2016 р.

Міжнародна ініціатива «Дерева миру» («Trees of Peace»)
Усе ближче наближається 9 квітня. День, коли відбуватиметься міжнародна ініціатива «Дерева Миру» («Trees of Peace»), ініціатива з висадження дерев та об’єднання заради миру.
Нагадуємо, що у місті Вознесенську за задумом організаторів, сім’я, яка зареєструється та посадить дерево отримає по 10 еко-грошей на кожного. Якщо сім’я з трьох осіб, то відповідно вона отримає 30 еко-грошей. Ці гроші вони зможуть витратити на певний товар, що продаватимуть на ярмарку, поряд з локацією висаджування дерев. Продавці на ярмарку змагатимуться, хто більше наторгує еко-грошей. Кращі торговельники отримають абонемент на похід у басейн для своєї родини. Крім цього товари можливо буде продати і купити за гривні.
Кожен мешканець міста може долучитись до нашого свята: висадити дерево, продати або купити щось на ярмарку.
Закликаємо сім’ї висадити своє «Дерево миру» та маємо надію, що кожна сім’я доглядатиме за своїм деревом і виростить його. У перспективі хочемо, щоб кожне дерево мало свою іменну табличку.
Акція відбудеться з 10 години 9 квітня у парку Островського. Просимо: необхідний інвентар (лопату, відро, перчатки) брати з собою. За бажанням сім’я може висадити дерево, принесене із собою. Ми забезпечимо підвіз води, саджанці дерев для зареєстрованих сімей (слива, вишня).
Кожна сім’я, що має бажання висадити своє сімейне «дерево миру», а також бажаючі взяти участь у ярмарці мають зареєструватись для участі в акції, зателефонувавши координатору ініціативи у Вознесенську - Івану Алексєєву (тел. 09972512800979028423) або в Інтернеті: на сайтах міста Вознесенська та ВМГО «Наше місто», за посиланням на сторінці громадської організації «Наше місто» у Facebook.
Зробимо наше місто кращим!
Деталі про проект Ви можете знайти на сайті:http://ukrngo.org.ua/project/eco-weca/
Проект в соцмережах:
https://www.facebook.com/ecoweca
https://vk.com/eco_school_weca
Правління ВМГО «Наше місто»

неділю, 3 квітня 2016 р.

Об’єднання зусиль громади для вирішення актуальних проблем міста

31 березня відбувся круглий стіл на тему : «Об’єднання зусиль громади для вирішення актуальних проблем міста». Захід було проведено у  рамках проекту “Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування”, організованого громадськими організаціями: Громадські ініціативи України, Товариство Лева, Наше Поділля та польською фундацією «Навчання для демократії".
Учасниками круглого столу стали: директор КП «Санітарна очистка міста» Ольхов О.В., голова Миколаївського клубу «Спільні дії» Галкіна Антоніна,  представники Управління ЖКГ та КБ Вознесенської міської ради, голови ОСББ та органів самоорганзіації населення, директори шкіл, викладачі екології навчальних закладів міста, громадські активісти. Модератором круглого столу виступив голова Правління громадської організації "Агенство економічного розвитку" - Аверков Сергій.
 До програми круглого столу ввійшла презентація результатів локального аналізу, проведеного ініціативною групою «Проблеми утилізації опалого листя в місті Вознесенську», ознайомились із законодавчими аспектами утримання зелених насаджень та обговорили альтернативні варіанти утилізації опалого листя.
Обрана проблема дуже гостро постала восени 2015 року, підіймалась у місцевих ЗМІ, про неї говорили представники влади та активісти міста. На жаль, у місті склалась прикра практика - з приходом осені мешканці починають спалювати листя. Дим від спалювання листя надзвичайно шкідливий як для здоров'я людей, так і для екології.
У своєму виступі директор КП "СОМ " Ольхов О.В., розповів про діючу систему утилізації листя а також про проблеми пов'язані з цим. Здивування викликала інофрмація Галкіної Антоніни,  яка познайомила присутніх з аспектами законодавства. Виявляється, що з деяких видів парків, скверів, газонів держава забороняє вивозити листя, так як оголивши землю ми шкодимо і грунту, і корінню дерев, і тваринам, що там мешкають.
У цілому, дискусія вийшла достатньо жвавою, конструктивною та плідною.  У першу чергу потрібно провести масштабну інформаційну кампанію, залучити більше активістів до інспекції благоустрою та посилити їх роль, залучати волонтерів, створити гарячу телефонну лінію. Поступово здійснювати перехід від системи тарування та вивозу листя до системи компостування його на місці. Учасники круглого дійшли спільної думки, що компостні ящики (у вигляді малих архітектурних форм) доцільно почати створювати на закритих територіях комунальних закладів, на прибудикнових територіях ОСББ. А компостні ями рекомендувати створювати господарям приватних секторів.
За результатами проведеного аналізу та резолюції круглого столу плануємо підготувати пілотний проект, який і стане початком вирішення питання утилізації опалого листя. Отже, утилізувати листя можна без негативного впливу на здоров'я та екологію, а ще й отримувати від цього користь -  компост, який стане гарним добривом для клумб, садів та городів або, навіть, додатковим джерелом прибутку.

Будьте активними та здоровими!

Алексєєв І.С., учасник проекту “Сильні місцеві громади –
ключ до успіху реформи місцевого амоврядування”,
голова правління ВМГО «Наше місто»